In dit artikel ontdekt u alles over de verschillende leersoorten.
En over het onderscheid in de kwaliteit van leer.
De leerindustrie is ondoorzichtig, complex en soms gewoon bewust misleidend.
Om te begrijpen waarom sommige leren tassen veel duurder zijn dan andere - en ook om uzelf te beschermen tegen slechte aankoopbeslissingen - kunt u hier lezen waar u op moet letten.
Er is in de leerindustrie geen standaard kwaliteitensysteem.
De meeste leerproducenten onderscheiden de volgende kwaliteiten, zowel in duurzaamheid als ook authenticiteit.
U moet zich bedenken dat al deze leerkwaliteiten het predikaat " echt leder" kunnen hebben, wat niet wil zeggen dat er geen grote verschillen zijn. Daarnaast is het goed te beseffen dat er veel verschillende bewerkingsmethoden voor leer worden toegepast, zoals bijvoorbeeld patronen aanbrengen op het leer.
Het verschil in kwaliteit tussen echt leer en kunstleer is dat echt leer de omgevingstemperatuur aanneemt, terwijl kunstleer dat niet doet.
Een voorbeeld: het verschil zit hem in de structuur, je kan het ruiken, je kan het voelen; echt leer is duurzaam!
De verschillende soorten leer zijn:
Leest u even door zodat u straks alles weet over leer?
Verderop kunt u lekker doorklikken en windowshoppen.
En eventueel een mooie leren tas met korting kopen.
Tussen leersoorten onderling is er ook een groot verschil.
Omdat leer wordt gesplitst in verschillende lagen, zijn die verschillende lagen van leer onderling ook verschillend in kwaliteit.
Met uitzondering van onze saffiano leren tassen is dit de lederkwaliteit waar al onze tassen van gemaakt zijn; de allerbeste kwaliteit voor wat betreft authenticiteit en duurzaamheid; niet te vergeten schoonheid.
Alleen de beste huiden worden gebruikt voor volnerf leder. Deze nerflaag van het leer is de sterkste en meest duurzame leersoort; omdat die een dichtere vezelstructuur heeft.
Eerst even verder lezen misschien?
In tegenstelling tot volnerf leder wordt topnerf leer geschuurd en geslepen. Door het raffineerproces van het leer verkrijgt men een gladde structuur, uniformiteit en een grotere weerbaarheid tegen vlekken. Maar dit proces heeft wel gevolgen voor de duurzaamheid van het leer.
Nubuck leer is ook een topnerf leer. Het wordt zo geslepen dat een erg zacht uiterlijk tevoorschijn komt, met een luxueuze uitstraling.
Dit is de meest gangbare leersoort. Het is er in vele vormen en heeft vele namen. Het leer wordt vervaardigd uit het gedeelte van de huid dat onder de volnerf laag ligt. Het is dus daarvan afgesneden. Gespleten leer is buigzamer dan volnerf leer. Deze huidlaag kan bewerkt worden met een coating; met een kunstmatig leerreliëf of met verf.
Uit dezelfde huidlaag waar gespleten leer van gemaakt wordt komt suede leer voort. Het leer wordt net zo lang geschraapt en geschaafd tot het erg zacht wordt. Door de losse collageenvezelstructuur aan de onderkant van de huid lijkt het resultaat wel wat op fluweel.
Suede is zachter dan nubuck leer, maar het is vatbaarder voor vuil en vlekken.
Tegenwoordig een erg populaire leersoort.
Saffiano leer is beroemd om haar diagonale lijnen en kruisende arceringen. Dit patroon wordt in het leder geperst.
En door de wax-coating glanst het een beetje.
Zoals ook bij het bewerken van hout houtschilfers overblijven, zo is dat ook met het bewerken van leer. Maar dan zijn het leerschilfers.
Deze overblijfsels worden samengebonden met een laag van polyurethaan of van latex. Dat leer wordt gebonden.
De duurzaamheid , de geur en textuur van dit materiaal is afhankelijk van de hoeveelheid organisch leer in deze chemische mix.
Hoewel tassen van gebonden leer best leuk kunnen zijn, zijn ze niet vergelijkbaar met nerfleder (zeker niet met het volnerf leer waar onze tassen van gemaakt zijn) als je kijkt naar kwaliteit, schoonheid en duurzaamheid.
Die kunt u bestellen met korting meteen op uw 1e bestelling!
Niet pas op de volgende? Nee, meteen bij de eerste bestelling.
Wij hebben ook kleinlederwaren van uitmuntende kwaliteit.
@2019 Copyright_Berdino All rights reserved.
Dat betekent dus dat plagiaat niet is toegestaan.
Toch tekst gebruiken? Dat mag alléén als u linkt naar deze pagina.
© 2024 www.berdino.nl - Powered by Shoppagina.nl
1 Reactie